CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

ZDH Voetbal

Het op 30 juni 1931 opgerichte ZDH (voluit Zwaluwen Den Hoorn) is een vereniging met drie takken van sport: voetbal, zaalvoetbal en gymnastiek. Hoewel het aantal teams de laatste jaren door vergrijzing is afgenomen, vervult ZDH nog altijd een belangrijke functie in het dorp.

De thuiswedstrijden van het eerste voetbalelftal en de nieuwe opgerichte A-junioren trekken veel publiek. Gezelligheid is troef bij het recreatieteam, waarin voetballers van uiteenlopende leeftijden actief zijn.

In de gymzaal van de voormalige Jan Drijverschool ontmoeten jong en oud elkaar en zijn in het seizoen 2014/2015 wekelijks meerdere groepen actief (zie ook ZDH Gym).

De sociale functie van ZDH blijkt ook uit het grote aantal vrijwilligers, dat op allerlei terreinen de handen uit de mouwen steekt. Trainers, coaches, sponsors, helpers in de kantine, beheerders van de oudpapiercontainer, makers en bezorgers van club- en dorpsblad De Hoornder, een voor een zijn ze onmisbare krachten in de vereniging.

Jaarlijks organiseert ZDH diverse toernooien en evenementen, waaronder het eigen voetbaltoernooi, gymwedstrijden en ‘s zomers een serie van zes crosslopen. Leden van de vereniging helpen ook mee op de Landbouwdag.

Kijk voor meer info op www.svzdh.nl

TOP