CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Tuinvereniging De Veerkoog

EP-Veerkoog-1-texel-den-hoorn
EP-Veerkoog-2-texel-den-hoorn
Veerkoog-3-texel-den-hoorn

Op de Tuinvereniging De Veerkoog worden al vele jaren lang door hobbytuinders eigen groenten, fruit en bloemen verbouwd, gekweekt, geoogst. De naam De Veerkoog stamt nog uit de tijd dat er op deze plek een zeearm was en er een veertje of bootje ging om je over te zetten. Tijdens het schoffelen vind je dan ook nog regelmatig resten van pijpenkopjes, scherven en schelpen van de voormalige zandoevers.

Het eten uit eigen tuin is natuurlijk helemaal van deze tijd. Zelf je groeten en fruit telen en oogsten is heel erg leuk én wat je van je eigen land haalt smaakt bovendien veel beter dan wat je koopt in de supermarkt. Natuurlijk groeit het niet vanzelf, je moet er aardig wat tijd voor uittrekken om de grond te bewerken, te zaaien, te oogsten, onkruid te wieden en wat er zo meer bij komt kijken. Maar het geeft veel voldoening en rust, zeker omdat De Veerkoog een heerlijk stille plek is. Als je daar op een mooie zomeravond op je knieën het onkruid tussen je slaplantjes zit te wieden, ben je je drukke (werk)dag zo kwijt. En ben je bang dat je er (nog) te weinig verstand van hebt, dan zijn er altijd medetuinders bij wie je terecht kunt voor advies.

De oppervlakte voor beginners is ca. 8 bij 10 meter (dat noemen we een halve tuin) en de huur bedraagt slechts € 10,- per jaar. Daarnaast betaal je € 10,- per jaar voor algemeen onderhoud.

Info bij het secretariaat: Theo Hillebrand, 0222 319 202 of via email deveerkoog.denhoorn.texel@gmail.com

 

 

TOP