Nederlands Deutsch

Landbouwdag

Jaarlijks vindt in juli, in het weiland aan de ingang van het dorp (kant van Diek), de Landbouwdag plaats. Met deze dag laat Den Hoorn de lokale landbouw in al zijn facetten zien. Let op: het is zeker niet alleen een dag voor boeren, agrariërs en lokale buitenlui. Juist voor toeristen is de Landbouwdag een erg leuk evenement. Je krijgt een goede indruk van het agrarische leven op Texel à la 2014 én er is van alles te zien en te koop.

Er zijn informatiestands van de LTO (Land- en Tuinbouw Organistaie), Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Nationaal Park Duinen van Texel. Loonwerkers en bedrijven showen hun materialen en de Oude Trekker en Motoren Vereniging (OTMV) is aanwezig met een bijzondere selectie historische machines.

Er zijn allerlei keuringen van schapen, fjordenpaarden, koeien en karkassen van schapen. Kleindiersportvereniging KOTEX heeft de laatste jaren een publiekskeuring. Er zijn showstands van vogelvereniging Op Eigen Wieken en van de Geitenvereniging.

In de grote ring is een doorlopend programma met concours hippique, optredens van ponyclub De Kleppertjes, ruiterclub De Waddenruiters, menvereniging Tussen Wad en Duin, hondensportvereniging DOS, een defilé van de oude trekkers van OTMV en als klapstuk een shownummer.

Ook ­– of misschien wel juist – voor kinderen is de Landbouwdag een erg leuk uitje. Behalve de vele dieren die ze kunnen bewonderen, kunnen ze ook lekker spelen op het springkussen, in de draaimolen etc. In de gezellige grote tent van voetbalvereniging ZDH en fafarekorps D.E.K. kun je wat te eten en drinken kopen.

En tot slot is er een leuke markt met allerlei goederen, waaronder Hoornder en Texelse producten, onder meer van de Wezenspyk, Novalishoeve, Bonte Belevenis, Reuzenaardbei en Labora.

Kortom: een leuk uitje voor het hele gezin.

 

1°C Vandaag
Temp: 1°C
Wind: O 0BF
Lucht: 98%

Supermarkt Goënga
Vermeulen Bikes
Hoornder Loodsbier
Chalet huren