CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Bezichtig het kerkje

Het prachtige witte kerkje van Den Hoorn is misschien wel het meest gefotografeerde kerkje van Nederland. Al in de negende eeuw werd hier een kerk gebouwd, op een keileembult uit de laatste ijstijd, dus betrekkelijk veilig voor de zee. Op de fundamenten van dit eerste godshuis werd tussen 1406 en 1425 het huidige kerkje opgebouwd. In 1604 werd het interieur door de Watergeuzen vernield. Het koorgedeelte werd in 1641 gesloopt en het schip werd vijf jaar later door een muur afgesloten. Op die muur vind je nu nog het jaartal 1646. Maar de kerk zelf is dus veel ouder! De toren doet al vele eeuwen dienst als baken voor de scheepvaart.

Op deze bijzondere plek worden dus al bijna elf eeuwen lang liefde en verdriet gedeeld. En op het mooie kleine kerkhof rondom wordt al elf eeuwen lang begraven.

De kerk is te huur voor bruiloften en concerten. Mail voor informatie met perrypeters@texel.com. Kijk voor meer info ook op www.demtex.nl.

Kerkje bezichtigen?
Wil je een kijkje nemen in het kerkje? Dat kan. Koster Chris Peeters geeft rondleidingen op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 11 en 16 uur (behalve op feestdagen of als het kerkje bezet is). Een mooie kans om in alle rust de bijzondere sfeer te proeven. De rondleidingen worden verzorgd vanuit kerkelijk centrum ‘De Hoeksteen’ (naast het kerkje). Daar zijn ook vaak exposities.

Concerten
Er zijn geregeld bijzondere concerten in het kerkje, zowel klassiek als modern (zie de agenda van deze website). Organisten, concertmeesters, koren en musici uit binnen- en buitenland komen graag in het Hoornder kerkje spelen vanwege de bijzondere locatie en de fraaie akoestiek.

TOP