CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Naar Kaasboerderij Wezenspyk

 

Sinds 1981 wordt op boerderij Wezenspyk, op het 'oude land van Texel', kaas gemaakt.

Eigenaar Anton Witte: 'Kaas met een eigen smaak! De zoute wind die hier vaak waait maakt het gras dat de dieren eten droger en zouter. De dieren geven dat door aan de melk en dat proef je terug in de kaas. Dit is echt een ideaal gebied om kaas te maken. De traditie van het kaasmaken gaat op Texel dan ook al meer dan 500 jaar terug.' De rauwmelkse schapenkaas van Wezenspyk is door Slow Food opgenomen in de 'Ark van de Smaak'.

Bezoek aan winkel, kaascafé, kaasmakerij en stal (met kalfjes en schapen), kop koffie drinken en/of een kaasproeverij: het hele jaar van dinsdag t/m zaterdag van 9.30 tot 17 uur. Boerderijtoer incl. kaasproeverij: het hele jaar op zaterdag om 11.00 uur en van april t/m oktober ook op dinsdag en vrijdag om 14 uur.

Op maandag met een kraam op de markt in Den Burg van 8 tot 13 uur.

Schapenmuseum
Als onderdeel van het Loodsproject (zie elders op deze site) ontwikkelde Stichting Skéép & Lantskap Texel op Wezenspyk een openluchtboerderij en een schapenmuseum over de traditionele Texelse schapenhouderij. Rondom de kaasboerderij is een mooi Landschapspad aangelegd, met veel informatie over boerderij, geschiedenis en omgeving. In een traditionele schapenboet vind je een klein (maar fijn!) museum waar je van alles leert over het Texelse schaap.

Kijk voor de details op www.wezenspyk.nl.

Hoornderweg 29 (vanaf Den Hoorn richting Den Burg) • info@wezenspyk.nl • facebook.com/wezenspyk

 

 

TOP