CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Ontdek Den Hoorn

Kom je naar Texel? Kies dan voor 'het bijzondere zuiden', een van de mooiste en rustigste delen van het eiland. Op deze site vind je informatie over overnachten, eten, drinken, natuur en cultuur, sporten, attracties, evenementen en alle andere zaken die het dorp Den Hoorn en omgeving zo bijzonder maken.

Als je van de boot af komt zie je links het beroemde witte kerkje van Den Hoorn al liggen. Via een mooie route door authentiek Texels boerenland en de uitlopers van Nationaal Park Duinen van Texel, rijd je met de auto in tien minuten naar het dorp. Met de fiets doe je er 20 minuten over.

Als je in of om Den Hoorn wilt overnachten kun je kiezen uit hotels, appartementen, vakantiewoningen, een grote duincamping met mooie kampeerplekken maar ook chalets, trekkershutten en Mongoolse yurts ├│f een kleine camping bij de boer. Je kunt midden in het dorp logeren, in het 'buitengebied' of aan de bosrand. Je kunt lekker uit eten aan het strand of op Michelinsterrenniveau (en alles daar tussenin). Je kunt naar de rommelmarkt, naar het theater, naar de kaasboerderij, je kunt geweldig wandelen, hardlopen, fietsen, mountainbiken, surfen...

Kortom: in Den Hoorn en het bijzondere zuiden van Texel vind je alle ingredi├źnten voor een heerlijk relaxte (korte) vakantie. Ontdek het op deze site, je zult verrast zijn door de vele mogelijkheden. En wil je boeken, dan vind je hier alle links naar de juiste websites.

De Bollekamer

EP-Bollekamer-in-de-wintertexel-den-hoorn
EP-Bollekamer-in-de-zomertexeldenhoorn

In de Bollekamer groeit weinig struikgewas en er zijn weinig bosjes. Dat komt doordat het heel oude duinen zijn en door de begrazing met Schotse Hooglanders en pony's die beginnend struikgewas wegvreten. Het is een vrij droog terrein, met als uitzondering het Grote Vlak, een natte duinvallei met open water, dat door de Witte Weg wordt doorsneden en dat je vandaar goed kunt bekijken.
In de Bollekamer lopen twee vrij toegankelijke wandelroutes (blauwe paaltjes) en er is een doorgaande route. Vanaf de omringende wegen Witte Weg, Rommelpot en Jan Ayeslag is het begin van deze paden met handwijzers aangegeven.

Met dank aan Adriaan en Sytske Dijksen (Foto Fitis) voor hun tekst en foto's.

TOP