CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Texelhopper

Per 14 december 2014 heeft Texel de Texelhopper, een mix van vaste buslijnen én de inzet van kleinere busjes die reizigers van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat over het hele eiland van A naar B brengen.

Kom je met het openbaar vervoer naar het dorp Den Hoorn of een andere locatie in de zuidpunt van Texel, dan is het handig onderstaande info te lezen.

Naar Den Hoorn met de Texelhopper!

Per 14 december 2014 rijdt er geen vaste buslijn meer tussen 't Horntje (waar de veerboot vanuit Den Helder aankomt) en Den Hoorn. Daarvoor in de plaats komt de Texelhopper, kleine busjes die op afroep beschikbaar zijn. Let op: voor dit traject is de landelijke OV-kaart (vooralsnog) niet geldig! Je koopt voor de Texelhopper aparte tickets en dient het traject van de veerhaven Texel naar Den Hoorn (of een andere locatie in de zuidpunt van Texel) te reserveren. Handig is om dat voorafgaand aan je reis te doen via www.texelhopper.nl (je betaalt via iDeal of creditcard). Lukt dat niet, dan koop je je kaartje op NS-station Den Helder (zie onder).

Vervoer vanaf station Den Helder naar Den Hoorn

Stap 1: Je komt aan op NS-station Den Helder.

Stap 2: Heb je je reis met de Texelhopper niet van tevoren geboekt, dan koop je bij het loket van Connexxion een combiticket à € 5,50 voor vervoer naar Den Hoorn. Dit ticket is geldig voor je hele reis: per grote Texelhopper (Connexxion-bus) naar de boot, per boot naar Texel en vervolgens per Texelhopper-taxibusje naar Den Hoorn. Is het Connexxion-loket op het station gesloten, dan koop je het ticket bij de buschauffeur.

Stap 3: Je neemt grote Texelhopper (Connexxion-bus 28) richting Texel (veerhaven). Deze vertrekt om 12 minuten over het hele uur vanaf de halte voor het NS-station richting veerboot. Vanaf 14 december 2014 rijdt deze bus tot OP de boot, je kunt dus gewoon tot op de boot blijven zitten. Na aankomst op Texel rijdt deze bus vervolgens door richting Den Burg en verder. Maar deze bus gaat NIET naar Den Hoorn. Daarvoor moet je zelf een kleine Texelhopper-bus reserveren (zie stap 4).

Stap 4: Zodra je op het station het combiticket hebt gekocht reserveer je telefonisch een kleine Texelhopper-bus voor het traject veerhaven Texel ('t Horntje) – Den Hoorn. Je belt met 0222 784 000 en geeft je bestemming en het ticketnummer van je combiticket door aan de reserveringsmedewerker*. Heb je geen mobiele telefoon, vraag dan bij het Connexxion-loket of men voor je wil reserveren.

* Om wachttijd in de veerhaven van Texel te voorkomen is het belangrijk dat je de kleine Texelhopper-bus zo snel mogelijk na het kopen van je combiticket reserveert.

Stap 5: Bij aankomst van de boot op Texel verlaat je het schip lopend, aan de rechterkant. Daar staat het gereserveerde Texelhopper-taxibusje voor je klaar. Dit busje brengt je vervolgens naar Den Hoorn.

Vervoer vanaf Den Hoorn naar station Den Helder

Stap 1: Via 0222 784 000 of www.texelhopper.nl reserveer je minimaal 1 uur van tevoren een kleine Texelhopper-taxibus richting veerboot. Bij reservering hoor je hoe laat en waar je kunt opstappen. Reserveer je online, dan reken je je ticket af via iDeal of creditcard. Reserveer je telefonisch, dan moet je tevoren een ticket hebben gekocht (want je moet je ticketnummer doorgeven). Tickets kun je onder meer kopen bij Spar Goënga in Den Hoorn. Je kunt ook bij aankomst in Den Helder direct tickets voor de terugreis kopen. Kijk ook hieronder bij 'Texelhopper-pas'.

Stap 2: Het Texelhopper-taxibusje zet je af bij de veerboot. Je gaat te voet de boot op. Kort voor aankomst van de boot in Den Helder ga je naar het onderste autodek. Daar staat de grote Texelhopper (Connexxion-bus 28) voor je klaar. Op de boot wordt dit ook omgeroepen, wegwijzers brengen je naar de juiste plaats.

Stap 3: Je reist met de grote Texelhopper (Connexxion-bus 28) vanaf het benedendek van de boot naar NS-station Den Helder.

Texelhopper: meer dan 150 haltes
Tijdens je verblijf op Texel kun je voor € 3,- per rit per persoon altijd gebruikmaken van de Texelhopper. De Texelhopper-busjes rijden dagelijks tussen 05.00 en 23.00 uur. Er zijn op het hele eiland meer dan 150 haltes (meerpalen met groene top). Ook bijvoorbeeld bij het strand van Paal 9 en Paal 12. Waar je ook naartoe gaat, het kost altijd 3 euro p.p. per enkele reis.

Hoe reserveren?
Je dient de Texelhopper uiterlijk 1 uur van tevoren te reserveren. Dat kan via www.texelhopper.nl (je betaalt dan via iDeal of creditcard) of telefonisch via 0222 784 000 (met een tevoren gekocht ticket; o.a. te koop bij Spar Goënga). Je kunt telefonisch reserveren tussen 05.00 en 22.00 uur, op zondag 06.00 uur (zomer) of 07.00 uur (winter). Reis je vroeg in de ochtend, dan moet je de dag ervoor reserveren.

Texelhopper-pas
Reis je vaker naar en op Texel dan is het handig de (gratis) Texelhopper-pas aan te schaffen. Daarmee kun je altijd en overal makkelijk reserveren en worden de reiskosten automatisch van je bankrekening afgeschreven.

Meer informatie op www.texelhopper.nl.

De makers van deze site zijn niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden in bovenstaande tekst en bijvoorbeeld vertragingen die daardoor ontstaan. Check altijd ook de website van Texelhopper.

TOP