CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Gevelmakelaars

 

EP-1-gevelmakelaars-den-hoorn-texel
EP-2-gevelmakelaars-den-hoorn-texel
EP-0-gevelmakelaars-den-hoorn-texel
EP-4-gevelmakelaars-den-hoorn-texel
makelaar-texel-den-hoorn

 

Maarten 't Hart wilde het karakter van ons voormalige loodsendorp versterken met kenmerkende gevelmakelaars. Dat zijn houten siertekens op de top van de voor- en vaak ook achterzijde van het dak. Veel huizen en schuren met houten windveren vragen als het ware om een 'bekroning' met een of zelfs twee makelaars. In Den Hoorn zijn nu zo'n zestig woningen en schuren met gevelmakelaars. Je vindt ze aan Herenstraat, Klif, Diek en de 'nieuwe' huizen aan de Stolpweg. Daarnaast hebben ook schuren achter de Herenstraat en aan het Lage en Hoge Achterom gevelmakelaars. Het meest voorkomend is de makelaar met aan de top het drieblad, gevolgd door het type met een drieblad en daaronder een tweeblad.

In Den Hoorn zijn nog verschillende huizen en schuren zonder makelaar, waarvoor dit echter wel passend zou zijn. Op de eerste plaats gaat het dan om makelaars die goed in het zicht zijn, dus aan de huizen in de straten. Daarnaast ook om makelaars aan schuren en achtereinden van huizen aan het Hoge Achterom, omdat die komend vanaf de Westerweg of rijdend langs het Lage Wegje een treffend beeld verschaffen.

Doel van dit project is dus het laten maken en plaatsen van makelaars op huizen en schuren waar deze nog ontbreken maar waar ze feitelijk wel horen.

Hoe het er nu voorstaat met het project, vindt u onder Stand van zaken.

 

TOP