CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

De Hors

Op De Hors kun je letterlijk zien hoe duinen ontstaan. Het landschap verandert voortdurend, de natuur krijgt helemaal vrij spel.

Om er te komen neem je vanuit het dorp de Mokweg. Ga aan het einde, na het veerooster, rechtdoor de heuvel op (Stuifdijk). Ga langs het huisje van Staatsbosbeheer. Volg de weg – je passeert de uitkijkpost bij de lepelaarskolonie – tot aan de parkeerplaats (vanaf het dorp ca. 3 km). Van daaruit kun je twee dingen doen:

1. Je vervolgt de weg lopend tot vlak voor de kazerne en steekt na het veerooster rechtsaf de duinen door tot op de Hors. Ga dan rechts. Je kunt aan de waterkant lopen of tussen de duintjes door. Let wel op: bij vloed loopt het hier soms onder. Op een gegeven moment zie je rechts bordjes van een gele wandelroute. Volg die en je komt op een verhard pad tussen de Horsmeertjes door. Volg dat pad terug naar de parkeerplaats. Lengte ca. 3 km.

2. Je neemt bij de parkeerplaats het verharde pad tussen de Horsmeertjes door richting strand (Hors). Op de Hors ga je rechtsaf, je loopt eerst een heel eind parallel aan het Marsdiep (en Den Helder). Uiteindelijk buig je rechtsaf en loop je langs het Noordzeestrand richting paviljoen Paal 9. Je passeert het naaktstrand. Het hele rondje dorp – Hors – Paal 9 – dorp is ca. 12 km.

 

TOP